- کتاب های مقررات صادرات و واردات
- پرفروش ها و تازه های نشر
- کتابهای مدیریت و حسابداری
- کتاب های تجارت و کاربردی
- کتابهای علوم اقتصادی - بازرگانی
- موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی
- کتابهای فنآوری اطلاعات
- کتاب های راهنمای تجارت با کشورها
- مقررات صادرات و واردات 1398 (قانون گمرکی)
- راهنمای مقررات صادرات و واردات 98 (راهنمای تعرفه های گمرکی)
-
خبر نامه شماره 2
۱۷ آذر ۱۳۹۷ -
خبر نامه شماره 1
۱۷ آذر ۱۳۹۷ -
مصوبه اصلاحات جدید مقررات صادرات و واردات 1397
۰۱ خرداد ۱۳۹۷ -
فهرست انتشارات چاپ و نشر بازرگانی 1397
۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ -
سی دی مقررات صادرات و واردات 1397 (تعرفه گمرکی 97)
۰۱ فروردین ۱۳۹۷ -
دکتر فقیه نصیری به ریاست موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی منصوب شد
۰۱ فروردین ۱۳۹۷




گذری به اقتصاد عمان
عمان رتبۀ نخست سهولت شروع کار در خلیج فارس را دارد
سلطنت عمان
سلطان نشین عمان کشوری است پادشاهی در شرق شبهجزیره عربستان و جنوب دریای عمان. مرزهای این کشور از شرق و جنوب شرق به دریای عرب، از شمال غرب به امارات متحده عربی و از جنوب غرب به یمن
محدود است.
پایتخت این کشور مسقط و مشتمل برچهار استان مسقط، مسندم، ظفار و بریمی است. همچنین پنج منطقه باطنه، ظاهره، داخلیه، شرقیه و وسطی در تقسیمات کشوری عمان به چشم میخورد. عمان مساحتی بالغ بر 500309 کیلومتر مربع دارد و جمعیتی حدود 4.5 میلیون نفر را در خود جای داده است.
اقتصاد کشور عمان چگونه است؟
بر اساس گزارش بانک جهانی، عمان یکی از بهترین کشورهای بهبود یافته اقتصادی برای آغاز تجارت و همچنین سهولت نفوذ در بانکهای جهانی برای سال 2017 شناخته شده است و رتبه نخست سهولت شروع کسب وکار را در بین سایر کشورهای شورای همکاری خلیجفارس به خود اختصاص داده است.
عمان کشوری امن برای سرمایهگذاری است و بازار خوبی برای محصولات ایرانی دارد و همچنین میتواند پل مناسبی برای دسترسی به بازار سایر کشورها، بهویژه کشورهای آفریقایی باشد. مسئله دیگر تعرفه گمرکی صفر بین عمان و کشورهای آمریکا و سنگاپور است که به موجب آن صادرات مجدد کالاهای ایرانی از عمان به این کشورها هزینه پایینی دارد. بنابراین از کشور عمان، میتوان بهعنوان دروازه ورود به تجارت جهان نام برد.
در حوزه سرمایهگذاری، شرکتهای عمانی به مشارکت و فعالیت در ایران علاقهمند هستند، بانکهای عمان هم آماده ارائه تسهیلات بانکی با نرخ سود اندک به پروژههای سرمایهگذاری ایران در عمان هستند. با توجه به دانش فنی و تولیدات داخلی که در ایران وجود دارد، میتوان با عمان مشارکت کرد که نتیجه آن، صادرات مواد اولیه ایران و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی خواهد بود.
تلاشهای وزارت صنایع و تجارت برای پایداری اقتصادی در جهت توسعه محیط کسب و کار در عمان، رتبه این کشور را در گزارش سالانه بانک جهانی، تحت عنوان "تجارت در سال 2017- فرصتی برابر برای همه"، بالا برده است.
عمان با سیاستگذاری برای "قطب اقتصاد عرب" شدن، 127 پله صعود کرد و در شاخص آغاز تجارت به رتبهی 32 جهان رسید.
تجارت در کشور عمان
روابط ایران و عمان در بعد سیاسی، اقتصادی و تجاری ممتاز و بسیار مستحکم است و در بخش اقتصادی از ظرفیتهای بالایی برای ارتقا برخوردار است. بنابراین لازم است تمامی نهادهای دست اندرکار روابط اقتصادی و تجاری دو کشور و بازرگانان به این عرصه ورود کنند تا همگان شاهد شکوفایی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در این بخش باشند. توسعه روابط دو جانبه در چارچوب اراده مقامهای عالی رتبه دو کشور است.
عمان یکی از بهترین همسایگان جنوبی ایران است و خوشبختانه اشتراکهای بسیار زیادی از حیث فرهنگی، دینی و تاریخی بین این دو کشور وجود دارد. این نقاط مشترک بستر بسیار مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین این دو کشور فراهم کرده است.
عمان با رتبه 48 فضای کسب وکار و تورم زیر 3%،کشوری امن برای سرمایهگذاری است و بازار خوبی برای محصولات ایرانی ست و همچنین میتواند پل مناسبی برای دسترسی به بازار سایر کشورها باشد. تجارت عمان با کشورهای آفریقایی سابقهای طولانی دارد و از طریق عمان، راحتتر میشود به بازار آفریقا نیز دسترسی داشت.
سهم واردات عمان از کشورهای جهان سال 2015 برابر با 28.998.602.773 دلار آمریکا بود که سهم واردات عمان از ایران درهمان سال تنها 297.638.000 دلار آمریکا است. عمده واردات کشور عمان از سایر کشورها شامل وسایل نقلیه، ماشین آلات، نفت، تجهیزات الکترونیکی، فرآوردههای آهن و استیل، مواد غذایی است، که ایران سهم اندکی در این میان دارد. بخشهای خصوصی دو کشور میتوانند در حوزههای بنادر، هواپیمایی، راه آهن و بانکی، انرژی، موادغذایی، همکاریهای خود را گسترش دهند.
در حوزه سرمایهگذاری، شرکتهای عمانی به مشارکت و فعالیت در ایران علاقهمند هستند، بانکهای عمان هم آماده ارائه تسهیلات بانکی با نرخ سود اندک به پروژههای سرمایهگذاری ایران در عمان هستند. با توجه به دانش فنی و توانمندی هایی که در ایران وجود دارد، میتوان با عمان مشارکت کرد که نتیجه آن، صادرات مواد اولیه ایران و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی خواهد بود.
همچنین تجار عمانی و ایرانی میتوانند ارتباط عمان و کشورهای CIS را توسعه دهند که نتیجه آن، افزایش سهم ترانزیت و روابط تجاری ایران خواهد بود.
عمان پل ارتباطی مناسب برای صادرات ایران به قارۀ آفریقا
با گسترش همکاریهای تجاری و بازرگانی ایران و عمان این کشور پل ارتباطی مهم برای صادرات محصولات ایران به آفریقا مطرح خواهد شد. با توجه به استقبال و ظرفیت بالای کشور عمان در بستهبندی محصولات ایرانی، صادرات محصولات به صورت فلهای به این کشور برای استفاده از توانمندیهای تجاری، مالی و توسعه صادرات کشور عمان نیازمند فرهنگ سازی است.
عمان کشور مناسب برای صادرات کالا به کشورهای فاقد روابط سیاسی
عمان محل مناسبی برای صادرات کالا به کشورهایی است که به دلایل سیاسی اکنون امکان صادرات به آنها نداریم.
این کشور در طی سالهای اخیر سرمایهگذاریهای فراوانی بر بنادر خود انجام داده و با توجه به تفاهمنامههای گسترده با کشورهای مختلف دنیا به راحتی میتواند جایگزین بنادر کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس شود. با توجه به اینکه بنادر ما در هرمزگان وسیستان وبلوچستان کمترین فاصله را با این بنادر دارند. همچنین تبدیل بندر صحار و بندر چابهار به هاب مواد غذایی منطقه در پی تفاهم در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل اعلام کرد که با سرمایهگذاری بخش خصوصی سه کشور، مواد غذایی ایران در این دو منطقه پروسس شده و به کشورهای منطقه صادر میشود. این موضوع نیز فرصت دیگری است که برای سرمایهگذاران کشورمان فراهم شده است.
عمان در رتبه پنجم بهترین کشور برای صرفه جویی در پول قرار گرفت
طبق بررسی 27.000 نفر در 190 کشور، عمان در رتبه 5ام بهترین مکان برای مهاجرت به منظور ذخیره پول قرار گرفت. همچنین عمان جزء ده کشور برتر دنیا از لحاظ تعادل کار و زندگی، سیاست و رشد دستمزد انتخاب شد. ساکنان عمان از هزینههای پایین و همچنین عدم پرداخت مالیات بر درآمد شخصی استفاده میکنند و طبق بررسی GoBankingrates درسال 2016 این کشور در رتبه هفتم دنیا از لحاظ ارزان قیمتترین کشور برای زندگی انتخاب شده است.
عمان از مقاصد گردشگری که در 2017 باید دید
مرکز ملی آمار و اطلاعات عمان اخیرا اعلام کرد که در سال 2016 تعداد گردشگران نسبت به سال 2015 بالغ بر 15 درصد رشد داشته است.
عمان تنها کشور از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و خاورمیانه است که در این فهرست قرار گرفته و همچنین این نخستین بار از سال 2009 است که این کشور در کتابچه راهنمای سفر "بهترین در سفر" مطرح شده است.
عمان جزء مقاصد برتر گردشگری 2017 در انتشارات سفر و زندگی قرار گرفته است.این رتبهبندی باعث ترقی این کشور است چراکه انتظار رشدی سالانه حدود 8 تا 12 درصد در 3 سال آینده تا سال 2020 را دارد.